تحوّل محیّر العقول در اقتصاد و اشتغالی که در کل کشور معضل بزرگی است و توصعه شهر عقبماندهای چون مشگینشهر که با قدمت چندین هزار سالهاش هنوز سیمای شهر واقعی را به خود نگرفته است نسخه میپیچند.
صله ارحام به صله عام تبدیل شده و افراد شاخص دور از دسترس، از دور افتادهترین روستا و مناطق محروم گرفته تا حاشیهها و مرکز شهر را با جعبههای شیرینی، در راستای عیادت از بیماران زیر پا مینوردند، از راههای صعبالعبور روستاهای گمنام و زیر خط فقر بازدید میکنند و جویای احوال فقرا میشوند اما در این میان بازهم افراد واسطی که دارای خوی کدخدا منشی هستند و از نفوذ کلام برای جذب آرای مردم منطقه خود استفاده میکنند بیشتر از نظر مالی توسط افراد شاخص تأمین میشوند.
مجالس ختم از روستاها گرفته تا خود شهر به صورت باشکوه و با حضور شاخصترین افراد برگزار میشود، امواتی که زنده بودنشان برای کمتر کسی مهم بود، اینک مرگشان برای همه مسئولان و نامزدهای انتخاباتی با اهمیت شده است، برای کسی فرقی نمیکند که فرد متوفی برای چه و چگونه مرده، آیا از درد نداری مرده و یا به سبب نداشتن هزینه برای درمان بیماریاش؟! مهم اینست که مرده و حال مجلس ختمی مهیاست برای حضور و معرفی نامزد انتخاباتی.
مرگ انسانیت واقعه دردناکیست که نباید با تشتت افکار عمومی بر گسترش آن دامن بزنیم تا تغییر نگرش در ذهنیتها را به نغع خود رقم بزنیم، روند فعالیتهای انسان دوستانه آن هم در موقعیتهای خاص به شعور عامه مردم توهین میکند، از مهمترین مسائل در حوزه زندگی اجتماعی بشر که دین اسلام نیز به آن تاکید دارد، امانتداری و توجه به حفظ حقوق، اموال مردم و برقراری عدالت اجتماعی است، عدالت به معنای واقعی میانهروی بدون افراط، تفریط و کجروی است و در اجرای صحیح عدالت باید اصل شایستهسالاری به عنوان محوریترین عامل دخیل در انتخاب افراد در مسئولیتها مورد توجه قرار گیرد که این امر متاسفانه در شهر ما بنابه دلایل مختلفی چون تبلیغات غیر منصفانه و چیرگی بر افکار عامه مردم به انحاء مختلف میسر نشده است.
ترویج و نشر بداخلاقیهای غیر اخلاقی و انسانی در قالب تهمت، دروغ و غیبت به منظور تخریب و تحقیر چهره رقبای انتخاباتی معظل بسیار بزرگی است که این روزها از برخی مردان مدعی قانون سرزده و گریبانگیر شهرستان ما شده، البته هستند در این میان نامزدهایی که اخلاق و رفتارشان در شأن یک نماینده مجلس بوده و در این راستا خواستاریم عموم نامزدها با حفظ کرامت انسانی در جلسات خود برنامهها و اهداف انتخاباتیشان را تبلیغ نمایند تا آرامش حاکم بر جو شهرستان را ناامن نکنند.
حاکمیت ظلم و جور و تبعیض براساس عبرتهای تاریخ به سرانجام خوشی ختم نمیشود پس حرف بزنیم همانگونه که عمل میکنیم و عمل کنیم براساس قوانین مصوب شده در نظام اسلامی و حاکمیت مشروع.
از عموم نامزدهای انتخاباتی میخواهم مصداق این شعر حضرت حافظ (ره) نباشند که میفرماید:
واعظان کاین جمله در محراب و منبر میکنند تا به خلوت میروند آن کار دیگر میکنند
مشکلی دارم، ز دانشمند مجلس باز پرس توبه فرمایان چرا خود توبه کمتر میکنند
مردانی که برای قانونگذاری و اجرای صحیح قانون داوطلب شدهاند چرا در چارچوب قانون حرکت نمیکنند؟! به عنوان کوچکترین عضو و یکی از اهالی شهرستان مشگینشهر پیشنهاد میکنم کاندیدهای محترم انتخاباتی نامهی شماره ۴۵ در کتاب نهج البلاغه از حضرت علی علیهالسلام خطاب به عثمان بن حنیف، که نماینده امیرالمونین حضرت علی(ع) در بصره بودند را مطالعه فرمایند، چراکه مطمئنم پیروی از وصایای آن حضرت در حل و فصل گرههای کور عصر حاضر موثر خواهد بود.
فرازی از نامه حضرت امیر(ع) به عثمان بن حنیف حاکم بصره
«و من امروز نفس خود را به تقوا مىپرورم تا فردا، در آن روز وحشت، ایمن باشد و بر لبه آن پرتگاه لغزنده استوار ماند.
اگر بخواهم به عسل مصفا و مغز گندم و جامههاى ابریشمین دست مىیابم
ولى، هیهات که هواى نفس بر من غلبه یابد و آزمندى من، مرا به گزینش طعامها بکشد و حال آنکه، در حجاز یا در یمامه بینوایى باشد که به یافتن قرص نانى امید ندارد و هرگز مزه سیرى را نچشیده باشد، یا شب با شکم انباشته از غذا سر بر بالین نهم و در اطراف من شکمهایى گرسنه و جگرهایى تشنه باشند»